Project

General

Profile

Actions

Bug #345

closed

Unicode does not display correctly

Added by Noi Sek over 11 years ago. Updated almost 11 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
Interface
Target version:
Start date:
06/15/2011
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Operative System:
All
Regression:
No

Description

AdiIRC seems to implement unicode support, but does not display some of the unicode characters even with language packs installed and using fully unicode compliant fonts when they are put in a channel topic. An example of this can be seen here:

http://puu.sh/2Cm2

The intended result can be seen on the bottom, and the actual displayed characters are on the top.

Actions #1

Updated by Per Amundsen over 11 years ago

  • Category set to Interface
  • Status changed from New to Assigned
  • Assignee set to Per Amundsen
  • Target version set to 1.9.0

Are both these lines from AdiIRC?

Actions #2

Updated by Noi Sek over 11 years ago

Per Amundsen wrote:

Are both these lines from AdiIRC?

Yes, they are both AdiIRC with a dark theme.

Actions #3

Updated by Per Amundsen over 11 years ago

Would you say it only display wrong on text with colors/link ?

Actions #4

Updated by Noi Sek over 11 years ago

Per Amundsen wrote:

Would you say it only display wrong on text with colors/link ?

I don't think so, that topic had no colors (Other than the default theme color) and when I removed the link it still looked the same.

Here are some unicode faces if you want to try it out yourself:
http://www.reddit.com/r/reddit.com/comments/9z73e/a_large_collection_of_unicode_faces_such_as_%E0%B2%A0_%E0%B2%A0/

Actions #5

Updated by Per Amundsen over 11 years ago

Just wondering why they show correctly in one message and not the other.

Actions #6

Updated by Noi Sek over 11 years ago

Per Amundsen wrote:

Just wondering why they show correctly in one message and not the other.

Have you tested it yourself? It could be my environment, but I doubt that. It does the same thing on two computers.

Actions #7

Updated by Per Amundsen about 11 years ago

  • Status changed from Assigned to Feedback
  • Target version changed from 1.9.0 to 1.8.8

I tried replicate this in the current beta version, but with UTF-8 enabled, it shows the same topic/message, i suggest trying the latest beta if you are not already using it.

Actions #8

Updated by Per Amundsen almost 11 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved
Actions #9

Updated by Per Amundsen almost 11 years ago

  • Status changed from Resolved to Closed
Actions

Also available in: Atom PDF